10 x eten voor een 10’tje

Het einde van de maand… Wanneer 3 cijfers op je betaalrekening ineens 2 lijken te zijn en er in je agenda niet 1 maar 2 eetafspraken staan voor deze week. Leu-heuk, of toch beter even verplaatsen? The struggle is real!

Uit eten gaan doen we graag, maar wel leuk als je dan toch nog wat centen overhoudt. Voor de rest van de maand bijvoorbeeld. Niet geschroomd, geen paniek, want uit eten voor een kleine habbekrats kán gewoon. Ik heb het voor je uitgezocht en heb een lijstje gemaakt van 10 restaurants waar je een hoofdgerecht voor rond de 10 euro kunt bestellen.En dan niet het meest lullige wat op de kaart staat, maar gewoon het gemiddelde gerecht.

10-keer-voor-102.png
bron: Instagram @dogma.hotdogs

1. Dogma Hotdogs – Van een hotdog op zijn tijd wordt iedereen toch blij? Van varken tot vegan, voor iedere eter heeft Dogma wat in huis. Voor de experimentele namen en recepten alleen al zou je een keer langs moeten wippen. Ik denk dat ik me ga wagen aan de Zalige Zonde: een beef sausage met teriyaki dressing, crispy onions en wakame! Paar dagverse frietekes erbij en ik ben in de Hotdog Hemel. Who’s in?!
Prijs: variërend van 6,50 tot 9,50 euro.
 Dogma Hotdogs is te vinden in Voorstraat 17, Utrecht. Reserveren: gewoon binnenlopen.

10-keer-voor-1031.png
bron: Spaghetteria

2. Spaghetteria – Ook zo’n gezelligheidsmens? Altijd een slap praatje met je (onbekende) buurman of – vrouw? Schuif dan gezellig aan aan één van de grote tafels die Spaghetteria rijk is. Geniet van een heerlijke pasta of pizza terwijl je de pizza olie nog even doorschuift naar het knappe gezelschap tegenover je. De sfeer is lekker ongedwongen en je eten even laten zakken terwijl je nog lurkt aan je Merlot (of een geweldige huisgemaakte limoncello) is zeker geen straf hier. En voor wie dacht dat goedkoop eten niet bewust eten zou kunnen zijn, verwijs ik even door naar hun website. Spaghetteria zorgt ervoor dat alles wat ze voor je koken bewust, gezond en eerlijk gevangen, gekweekt of geproduceerd is. Eccellente!
Prijs: variërend van 9 tot 12 euro. Spaghetteria is te vinden in Amsterdam én Utrecht. Reserveren: gewoon binnenlopen.

10-keer-voor-104.png
bron: SLA

3. SLA – Willen jij en je eet-date even op de gezonde tour? Spreek dan af bij SLA. Waar salades, bowls en soepen de menukaart sieren.Denk aan een salade met falafel van doperwt, spinazie en munt. Of een frisse salade met makreel, yum! Neem daarbij nog een lekker soepje van zoete aardappel en mijn leven is compleet. En ben jij er nou zo eentje die altijd wel een ingrediënt wilt aanpassen in je gerecht? Dat de serveersters je al zien aankomen op het terras en bij hun een grote zucht en hap lucht nog de enige optie is? Bij SLA vinden ze dit dus geen enkel probleem! Joepie, jij past naar hartenlust je komkommer aan naar broccoli en dan toch weer andersom. De SLA-makers maken van jouw salade jouw feestje.
Prijs: variërend van 4 tot 11,70 euro. SLA is te vinden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. Reserveren: alleen binnenlopen.

10-keer-voor-105.png
bron: @meneersmakers

4. Meneer Smakers – Kijkend naar de menukaart van Meneer Smakers loopt bij mij het water letterlijk in de mond. Heerlijke burgers met de meest ‘smaak’-makende toppings.Het restaurant geeft je een gevoel thuis te zijn en de menukaart het gevoel alsof je door je contactenlijst scrolt. Tante Connie, Ome Jimmie en Zusje Fleur zijn zomaar wat namen die voorbij komen. En wil je je broodje liever inruilen voor salade, klinkt gek of toch niet?, maar een burger salade is hier gewoon aan de orde van de dag!
Prijs: variërend van 7 tot 9 euro. Meneer Smakers is te vinden op de Oudegracht, Twijnstraat en Nobelstraat in Utrecht. Reserveren: niet mogelijk, gewoon binnenlopen.

10 keer voor 106
bron: @daportarevia.pizza

5. Da Portare Via – Trek in een knappe pizza, met net zulke knappe ingrediënten? Ga dan naar Da Portare Via voor a real slice of heaven. Hun geheim?Alleen maar verse ingrediënten op een knapperige bodem direct uit hun traditionele houtoven. Waar ze begonnen met een eerste restaurant op de Leliegracht, met maar één houtoven en één pizzabakker, staat de teller inmiddels al op 9 locaties! Dat kan alleen maar heel veel goeds betekenen. Daarnaast staan er niet alleen pizza’s met rode saus op de kaart, maar ook zónder. Voor als je misschien niet zo’n fan bent van rode saus of een keer wat anders wilt. Niet langer over nadenken dus, gewoon gaan!
Prijs: variërend van 6,50 tot 13,50 euro. Da Portare Via is te vinden in Amsterdam, Utrecht en Zwolle. Reserveren: telefoonnummers staan online, maar je kunt ook gewoon binnenlopen.

10-keer-voor-107.png
bron: @arribaarriba_ams

6. Arriba ArribaAls je in een goed humeurtje wilt komen (of blijven), als je zoekt naar een plek wat zeker weten instagrammable is: dan roept deze plek jouw naam! Ik schrok me (positief gezien) een Mexicaans hoedje toen ik deze heerlijke en kleurrijke gerechten zag. Voor- en hoofdgerechten zijn er niet perse, neem gewoon wat je lekker vindt. Alles op de kaart is om te delen en binnen no time staat jullie tafel bomvol. Maar dat vind ik dus geen enkel probleem met zo veel Mexicaans lekkers. En hun pittige tafelsalsa’s MOET je natuurlijk direct afblussen met een heerlijke frozen margarita of een Mexicaanse cerveza. Deze spot wordt mijn nieuwe lievelings.Dus ¡Ándale, Ándale! naar Arriba Arriba!
Prijs: variërend van 4 tot 9,50 euro.Arriba Arriba is te vinden op Rozengracht 114 in Amsterdam. Reserveren: kan online, maar je kunt ook gewoon binnenlopen.

10-keer-voor-108.png
bron: @thrillgrill

7. Thrill GrillGaat jouw hart sneller kloppen van een lekkere sappige burger? Het antwoord op je vraag is: JA, JA, JA, JA? Dan mag je de Thrill Grill van Robert Kranenborg niet gemist hebben! Ze koken zoveel mogelijk met ingrediënten die vrij zijn van toevoegingen, lokaal gesourced zijn én vriendelijk voor het milieu. Zo valt je guilty pleasure al weer snel goed te praten.En mocht je nou vegetarisch zijn, streng op dieet, een grote of juist een kleine eter, hier hebben ze op alles een antwoord! Zo is je burger ook als een dubbeldekker te bestellen (lees: nóg een sappig stukje vlees er bovenop), hebben ze burgers van zwarte bonen en falafel, serveren ze een Skinny Thriller (zonder broodje) en hebben ze ook nog kinderburgers. Ik denk dat er niemand is die hier niet blij van kan worden.
Prijs: variërend van 7,50 tot 12,95 euro.Thrill Grill is te vinden in Amsterdam, Haarlem en Tilburg. Reserveren: kan online, maar je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen.

10-keer-voor-109.png
bron: @vantspit

8. Van ’t Spit – Nothing beats a lekker kippetje!Bij Van ’t Spit vind je de lekkerste en sappigste kippetjes van de grill en ze zijn nog biologisch ook!De menukaart is simpel en overzichtelijk en daar heb je toch af en toe ook even behoefte aan! Niks moeilijk doen, gewoon een hele of een halve kip en dan lekker wat dingetjes erbij. Dit doet me gelijk denken aan toen je vroeger klein was en je moeder op zondag een lekkere kip in de oven deed… Bij Van ’t Spit voelt het gewoon als thuiskomen.
Prijs: halve kip 11 euro. Van ’t Spit is te vinden in Amsterdam Oost en West. Reserveren: je kunt even bellen, maar ook gewoon binnenlopen.

10-keer-voor-1011.png
bron: @rotisserieamsterdam

9. Rotisserie – Zoek je het beste van twee werelden? Waar je kip én burgers op het menu vindt? Waar de tap ijskoud is maar er ook een perfecte Gin Tonic wordt geserveerd? Dan is de Rotisserie je antwoord. En had ik al verteld dat ze hier een ‘loaded fries section’hebben op de kaart? Turbo cheese fries, breakfast bacon fries en fried chicken hot sauce fries… Om maar even wat te noemen. Met honger ga je in geen geval naar huis!
Prijs: variërend van 8 tot 20 euro. Rotisserie is te vinden in Amsterdam Oost en West. Reserveren: je kunt even bellen, maar gewoon binnenlopen volstaat ook.

happy.png
bron: Happyhappyjoyjoy

10. Happyhappyjoyjoy – Als ik ergens een zwak voor heb, dan is het Azië. Na 3,5 maand reizen wilde ik niks anders meer eten dan curry’s, fried rice en ander streetfood. Voel jij deze zwak ook? Dan kunnen we opgelucht ademhalen bij Happyhappyjoyjoy. Hier serveren ze streetfood gerechten met Thaise, Maleisische, Vietnamese, Indonesische en Chineseinvloeden. Ook hier hebben ze niet perse voor- en hoofdgerechten, maar bestel je gewoon waar je zin in hebt. Zet die tafel maar vol met kleurrijke gerechten en stoommandjes!
Prijs: variërend van 4 tot 12,75 euro. Happyhappyjoyjoy is te vinden in Amsterdam Oost en West. Reserveren: kan online, maar je mag ook gewoon binnenlopen.

En dan nu het allermoeilijkste… kiezen!