Plastic fantastic, dé trend voor SS18

Plastic fantastic. Ik hou ervan.

Ik heb stiekem al jááááren een knalblauwe plastic rok in mijn kast hangen. Die ik perse moest en zou hebben, terwijl hij éigenlijk een maatje te klein was. En eigenlijk nog steeds snak ik naar adem als ik hem aan heb. Maar weg doen, nee ik peins er niet over.

Maar misschien moet ik dit jaar toch overwegen wat vaker mijn capu’s voor een espresso’tje in te ruilen, of hier en daar een squat te smokkelen want HIJ MAG WEER!quoteWaar je bij plastic misschien eerder denkt aan de gouwe ouwe Tupperware party’s van je moeder of je boodschappentas van de Ap, zijn nu toch de luxury brands ermee aan de haal gegaan.

View this post on Instagram

Plas on plas on tic

A post shared by Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) on

 

Chanel, Isabel Marant, Acne, Burberry, Topshop, Calvin Klein en Fendi, om maar even wat te noemen, waren het allemaal roerend met elkaar eens voor Spring Summer 18: plastic is fantastic! En daar kan ik het eigenlijk alleen maar mee eens zijn. Als we het over kleding hebben dan. Geen plastic in de oceaan gooien mensen, niet doen.

Wel doen: met een plastic trenchcoat in het zuurstokroze de regen trotseren, lekker nonchy een plastic riem over je geruite blazer slaan en je festival muntjes in een plastic portemonnee stoppen (kun je gelijk zien hoeveel je er nog hebt – HANDIGGG). Laten we zeggen: plastic is de kers op de taart, the icing on the cake. En laten we wel wezen: in zo’n regenachtig land als Nederland, is dit eerder pure noodzaak dan luxe. Voel je daarom vooral niet bezwaard, ga je niet zitten verontschuldigen tegen je bankrekening, maar schaf direct een heerlijk krakend item aan van de shopping hieronder.

plastic.png

 1. Lange trenchcoat met riem, €50 Monki
 2. Tas in tas, €29,95 ZARA
 3. Kort rokje, €25 Monki
 4. Sandalen met sleehak, €340 Maryam Nassir Zadeh
 5. Plastic korset, €321 Tibi
 6. Lange trenchcoat met riem, €1795 Burberry
 7. Kleine portemonnee met drukknoopjes, €4,99 Mango
 8. Doorzichtige riem, €61 Tibi
 9. Overknee laarzen met plastic omhuld, €1350 Jimmy Choo
 10. Doorzichtige trenchcoat met riem, €1795 Burberry
 11. A-lijn rokje, €24,45 Miss Selfridge
 12. Kick flare, €52 Topshop
Vertel, wat wordt jouw volgende aankoop?