Utrecht is een heerlijke hotspot rijker!

Bij het horen van de woorden bowl, sushirrito en limoncello truffels gaat mijn hart direct een marathon lopen. Abel’s Deli, ‘The Italian from New York’ heeft mijn hart op Valentijnsdag veroverd.

Wég met de kaascroissant, de vettige burger en de toch-niet-zo-gezonde pasta van de afhaal op de hoek van het station. Als je dan toch al geen tijd hebt, sprint je beter even langs Abel. Bestellen én betalen doe je op je telefoon vanuit je stoel in de trein, dus het is alleen even vlug langs wippen voor je gezonde avondknabbel. Zo mis je nooit meer die gevreesde overstap van 5 minuten.

Maar dan nu! 

Abel’s Deli maakt het leven nóg beter met: een nieuwe vestiging in het o zo gezellige centrum van Utrecht! (Recht tegenover de ZARA, say no more…)

Ga gezellig langs en neem plaats met je love latte aan een kruk bij één van de vele ramen om nog eens even je laatste aankopen met je bestie door te bespreken terwijl een frisse lentebries door je haren wappert. En bestel dan zeker de beroemde sushirrito, want zonder grappen dit is magisch. Een combi tussen een burrito en sushi, die naast zeewier, rijst en kip ook maïs, jalapeño en burrito kruiden bevat. Een match made in heaven die super mals en makkelijk te eten is.

abel 2.2.png

Abel’s Deli is verser dan vers en probeert altijd vooruitstrevend te zijn als het aankomt op: hoe kunnen we dit nóg gezonder maken, zónder dat de smaak achteruit gaat?

Hierom hebben zij chef-kok Jacob Jan Boerma (goed voor 3 Michelinsterren met zijn restaurant De Leest) uitgenodigd om eens goed te kijken naar hun bowls. Minder zout, suiker, room en vet was de uitdaging. De Buddha bowl was geboren! Een bowl die nét zo lekker is als alle andere, maar dan nóg gezonder. Waar niet met room wordt gekookt maar juist met kokosmelk en dus ook de lactosevrije fan opgelucht bij kan ademhalen. Ga deze dus vooral een keer proeven!

En mocht je nog op zoek zijn naar een leuk cadeautje voor een echte chocolate addict, laat je dan vrijwillig verleiden door alle heerlijke chocolade die hun assortiment rijk is. Het gebeurde mij en ik kan de roze unicorn chocolade (met knetters!) maar niet uit mijn hoofd zetten…

Ohja, en had ik al gezegd: vanaf deze lente zullen verse bloemen de gevel sieren, die je uiteraard ook kunt kopen.

Eten, drinken, heerlijke goodies en bloemen. Anders nog iets?