De fijnste stranden van dushi Kòrsou (Curaçao)

Bon tardi!

Een tripje naar het zonnige Curaçao gepland staan? Heerlijk zeg!

Naast de zon (die altijd vrolijk schijnt), de lieve en gastvrije mensen (oké – en alle gezellige feestjes daarbij opgeteld) hebben ze óók de meest geweldige stranden!

Ik ben echt een groot fan van witte stranden, helder water met kleine gekleurde visjes, goede zonnebedden en heerlijk eten. Ook fijn: als het strand schoon is en het uitzicht mooi. Ja, je kunt wel stellen: ik weet precies wat ik wil!

Dus als jij nou net als ik van een tikje comfort en een snufje schoonheid houdt, dan zit je hier precies goed.

Weet wel: in Curaçao is het vrij normaal dat je een toegangsprijs betaalt (ligt vaak rond de €3,00) of je ID moet laten zien voordat je de strandweg op mag rijden. Ik zie dit eigenlijk als iets positiefs, met dit geld kunnen ze de stranden schoonhouden, zorgen voor goede bereikbaarheid en soms zelfs voor bewaakte parkeerplaatsen.

curacao-beaches-transparant2.png1. Blue Bay Beach

Op mijn eerste dag op het eiland reden we naar het heerlijke Blue Bay Beach. Gelegen tussen de mooie villa’s en de uitgestrekte golfbaan ligt een rustig strand, waar je onder het geruis van de palmbomen trankilo je eerste zon kunt pakken. Heerlijk bijkomen van die lange vlucht!

Het strand wordt niet immens druk bezocht (thank god), dit komt doordat veel toeristen denken dat dit strand uitsluitend hoort bij het Blue Bay Resort. Maar niets is minder waar, het is toegankelijk voor iedereen!

Als je na een verkoelende duik toe bent aan een hapje, dan hebben ze een schattig restaurant, met allemaal heerlijk eten. Strijk neer in één van de felgekleurde, luie stoelen, beentjes gestrekt en menukaart omhoog.

Nu alleen nog kiezen wat je gaat eten. Je moet ook zoveel hè.

Toegang: gratis, je moet wel je ID laten zien bij de poort en aangeven dat je naar het strand gaat.

curacao-beaches-transparant3.png

2. Cas Abou

Oké, de weg ernaartoe laat je denken dat je banden van je gehuurde Kia Picanto het zullen gaan begeven. Maar zet nog even door, want dit strand is het dubbel en dwars waard.

Als je het strand op komt: loop zo ver mogelijk naar links – ik vertel zo waarom. Cas Abou ligt als strand vrij afgelegen, dus je vindt er ook geen bebouwing om je heen. Hierdoor krijg ik altijd een ultiem geluksgevoel, het kan mij niet afgelegen genoeg. Het is ook groot zat, dus er is altijd wel een plekje. En anders kun je altijd nog met je handdoekje op het zand.

Het strand is hier parelwit en de zee is ontzettend helder omdat het vrij open ligt. En mocht je het antwoord willen waarom je in vredesnaam bij die rots moet gaan liggen, duik dan maar eens onder water! Ik dacht letterlijk dat ik in ‘Finding Nemo’ was beland, niet gelogen.

Na al dat intensieve snorkelen krijg je natuurlijk stervende honger, dus begeef je je naar de snackbar die op het strand staat. Het is overigens de enige eetgelegenheid, dus no need to feel guilty, als je twee frikadellen en een friet met 2 extra mayo hebt besteld. Je moet toch éten? Ik heb in ieder geval intens genoten van mijn Hollandse maaltje op het Antilliaanse droomstrand.

Toegang: betaald (maar dan krijg je ook gelijk een douchemuntje).

curacao-beaches-transparant4.png

3. Playa Porto Mari

Dit prachtige, ook weer afgelegen, strand heeft letterlijk alles wat je wilt en is denk ik heel bekend door zijn veel gefotografeerde lange steiger.

Laat ik beginnen bij het hemels witte zand. Zacht tussen de tenen, check. De zee lonkt met zijn helderblauwe water, waar je véél vissen zult vinden. Vooral tijdens golden hour, wanneer iedereen het water heeft verlaten en het water (bijna) spiegelglad is, kun je nog rustig dobberen op je snufferd mét snorkel in het water.

De bedjes op het strand zijn hartstikke prima en op het strand vind je voldoende beschutting mocht je net als ik een keer vergeten zijn je in te smeren (lees: vuurrood, lekker bezig!). Mocht je nou tóch nog meer luxe willen, bij het restaurant kun je ook grote loungebedden huren.

Voor lunch of diner hebben ze een ontzettend leuk restaurantje, waar ook geregeld een DJ staat voor de fijnste tunes. Naast dat het eten heel erg lekker is, vond ik de mensen die er werkten altijd superaardig en dat doet ook een hoop!

Toegang: betaald.

Curacao beaches transparant5.png

4. Jan Thiel – Koko’s

Een dagje behoefte aan laidback luxe?

Ga dan eens naar het strand van Jan Thiel en strijk neer bij het bést bewaarde geheim van dit druk bezochte strand: Koko’s.

Koko’s is hip, cool, laidback en doordat de bedden ruim opgesteld staan absoluut niet hutje mutje. In tegenstelling tot de rest van Jan Thiel strand. De strandbedden zijn ruim en hemels door hun dikke kussens. Er staan fijne palmbomen waartussen hier en daar een camouflagenet zwiert in het luchtige eilandbriesje. En ohja, the best part: full service op het strand aan je bedje.

Je hoeft niks, je moet niks. Dat maakt dat je alleen nog maar kunt genieten, en dat is toch waarvoor je hier bent?

Mocht je niet echt een ‘laidback’ eter zijn, dan kun je ook in zittende positie plaatsnemen in hun té leuke restaurant, waar de kaart al even leuk is. Heerlijk hip streetfood zoals pulled pork en bagels of neem de bizar lekkere pancakes. Die kunnen voor mijn part de hele dag door en daar zijn ze het hier met me eens.

Ik zeg het je: Koko’s is echt een succesnummertje!

Toegang: betaald.

curacao-beaches-transparant6.png

5. Karakter – Coral Estate

Rijdend door het villapark van Coral Estate zie je de zee al in de verte glinsteren. Het is hier mooi, prachtig en geweldig verzorgd!

Het woord optimaal ontspannen hebben ze letterlijk híer uitgevonden.

Snorkelen doe je hier naar hartenlust, want vanwege de vele rotsen is het water hopi helder. Pas wel op voor de krabben… Vooral tegen het einde van de dag laten ze zich graag zien. Ik weet niet of het pijn doet wanneer ze je bijten(knijpen??), maar just saying.

Lunch with a view? Moet je hier wezen. Het restaurant is prachtig en het uitzicht nog prachtiger. Terwijl de suikerdiefjes je kersje van je cocktail proberen te pikken, zoek jij op de kaart een heerlijke salade uit. Na de lunch begeef je je weer terug naar je bedje (of hangmat) en komen ze nog eens vragen of je nog een wijntje zou willen. Dat hoef je aan mij nooit te vragen, dus binnen no time sta ik met mijn Sauvignon in de hand naar de zonsondergang te kijken. Wat is het leven toch mooi hè!

Toegang: gratis, maar je moet wel je ID laten zien en zeggen dat je naar Karakter gaat.

Dit was mijn lijstje van de 5 fijnste stranden op Curaçao! Hopelijk hebben jullie aantekeningen en screenshots gemaakt ;).
En wat lijkt jullie het fijnste strand op Curaçao?