Winterse perikelen: droge lippen.

Na de storm van afgelopen donderdag is het helemaal gedaan met de december gezelligheid. De overgebleven kerstversiering aan de huizen is verdwenen, bruut eraf getrokken alsof het niks was. You made your point, January.

Wat nu? Op naar de lente, naar de langere dagen en rokjesdag.

Maar voordat de rokjes weer vrolijk uit de kast worden getrokken is er voor mij nog één groot ongemak te overwinnen tijdens deze koude maanden.

Droge lippen.

Door de kou is de lucht zo droog dat ik droge lippen heb. Als ik keihard moet lachen in een onbewaakt moment heb ik als resultaat zelfs de scheuren erin staan. I know, the struggle is real.

Want wist je: de huid van je lip heeft geen zweet- en talgklieren, daardoor zijn je lippen ook minder beschermd. Daarnaast moet er natuurlijk ook gegeten, gedronken en gezoend worden en laat dat nou niet erg bevorderlijk zijn voor je kwetsbare lippen.

Als jij ook last hebt van droge lippen, heb je hopelijk iets aan mijn 7 tips!

1.
Probeer je lippen eens zachtjes te scrubben. Dit kun je doen met je tandenborstel (zónder tandpasta, anders droog je je lippen nog meer uit), een natte washand of een speciale lipscrub.

2.
Niet aan je lippen likken! Ai, super guilty. Dit is ontzettend lastig om af te leren, maar is het zeker wel waard.

3.
Gebruik een goede lippencrème. Liefst geen balsem, want die bevat vaak extra stofjes zoals alcohol en smaakstoffen. Alcohol droogt uit en als je een lippenlikker bent, zoals ik, dan zijn smaakstofjes te verleidelijk. Kun je na een kwartier wéér smeren. Hallo verslaving! Een paar middeltjes die goed schijnen te werken: Calendula, Eucerin lip repair en zonnebloemolie.

4.
Nachtcrème voor je lippen. Ja why not? In je slaap hoef je niet te eten, drinken en te zoenen, dus je lippen hebben zo úúúren de tijd om te herstellen. Ik zweer bij die van Philosophy.

5.
Probeer eens een andere tandpasta. Klinkt misschien gek, maar je kunt dus allergisch zijn voor je roze glitter tandpasta – zou jammer zijn hè?

droge lippen met abc2.png

a. Wunderkiss lipscrub, €19,95 Wunder2 b. Lip glow sugar scrub, € 37,50 Dior c. Lip repair, Eucerin (verkrijgbaar bij de drogist) d. Nachtcrème voor je lippen ‘Kiss me tonight’, €19,80 Philosophy

6.
Zorg voor hydratatie van binnenuit. Drink dus voldoende water en thee (zonder cafeïne). Houdt het minimaal op anderhalf tot twee liter per dag (8 glazen), dan zit je goed.

7.
Zet jij ook graag de verwarming een tandje hoger? Ik ook, maar dat zorgt voor uitdroging van de lucht in de kamer. Om de luchtvochtigheid op te krikken kun je bakjes water op je verwarming zetten of een luchtbevochtiger in huis halen. Er zijn zelfs planten die de luchtvochtigheid binnenshuis verbeteren! Bijvoorbeeld de Lepelplant of de Krulvaren. Moet je die wel water geven natuurlijk.

droge lippen met abc.png

e. Mini water planner, € 1,95 Studio Stationary f. Luchtbevochtiger, €65 Philips g. Lepelplant, €12,99 Intratuin h. Krulvaren, €8,99 Intratuin

Als jullie me zoeken, ben ik smeren en scrubben!